Ik heb meer over mezelf geleerd

En ben zekerder geworden van mijn studiekeuze

Studiekeuze­stress

Een studiekeuze is soms enorm lastig. Vaak spreek ik jongeren die geen idee hebben wat ze willen gaan doen of welk beroep bij hen past. Er zijn zoveel keuzemogelijkheden en hoe weet je of je de juiste studie kiest?

Je blijft twijfelen. Mensen uit je omgeving die maar blijven vragen of je al weet wat je na je examen gaat doen.. Dat kan je veel stress geven. Het voelt als een ontzettend belangrijke keuze voor de rest van je leven. Logisch dat je het dan gelijk in één keer goed wilt doen!

“Er zijn zoveel studies waar ik uit kan kiezen.. Hoe weet ik welke bij mij past?”

“Ik ben begonnen met een studie, maar zie het nu totaal niet meer zitten om er mee door te gaan. Hoe maak ik een goede keuze voor een studie waar ik wel gemotiveerd voor blijf?”

De leukste studie voor mij

Uiteindelijk wil je gemotiveerd en met vertrouwen je vervolgopleiding kiezen. Eerst werken we aan beter inzicht in jezelf. In de coachgesprekken neem je de tijd om even alles op een rijtje te zetten: Wat vind ik leuk om te doen? Wat zijn mijn talenten? Waar word ik blij van? Hoe werk of leer ik? Waar droom ik van? Je kunt het vergelijken met puzzelstukjes die je over jezelf verzamelt. Door die bij elkaar te brengen en te vergelijken met de inhoud van opleidingen, kan je gericht je studie kiezen die bij je past.

Werkwijze

Door middel van opdrachten, oefeningen en gesprekken komen we tot een onderbouwd advies voor de leukste en best passende studie(s) voor jou. Ik gebruik daarbij het DISC model, een talentenscan en verschillende creatieve opdrachten rondom je levensverhaal, je drijfveren en je waarden.

Zo kun je vol vertrouwen je toekomstige studie kiezen!

“Geen idee wat ik na mijn middelbare school wil gaan doen…”

Kosten

3 gesprekken

van 1,5 uur kosten
375,00 euro (incl. BTW)

4 gesprekken

van 1,5 uur kosten
480,00 euro (incl. BTW)

Meer weten?

Plan een gratis intake of stel eerst een vraag.